De Bijenkorf in actie tegen gemeente Amsterdam

De Bijenkorf is één van de bijna twintig bezwaarmakers tegen een gewijzigd bestemmingsplan van de gemeente Amsterdam. De hoofdstad wil het gebied rond het warenhuis omvormen tot een aantrekkelijk 'hoogstedelijk' milieu, zo blijkt uit een document van de Raad van State.

In het oudste gedeelte van Amsterdam zijn volgens de gemeente veel souvenirwinkels, raambordelen, massagesalons en coffeeshops gevestigd die overlast veroorzaken voor de bewoners en ondernemers. Het nieuwe bestemmingsplan moet nu voor een mix aan functies en voorzieningen zorgen.

In het gewijzigde bestemmingsplan is echter geen horecamogelijkheid voor de Bijenkorf opgenomen. Dat betekent dat slechts twintig vierkante meter horeca is toegestaan, tot ongenoegen van de warenhuisketen. Daarnaast wil de Bijenkorf graag alcohol schenken, maar wordt dat door het bestemmingsplan uitgesloten.

Verder had het bestemmingsplan geen beperkingen mogen stellen aan de locatie van de horecavoorzieningen ten opzichte van de gevel en de ingang, stelt de Bijenkorf. De retailer eist nu dat de bestaande horecamogelijkheden in het bestemmingsplan worden opgenomen, waarbij de openingstijden gelijk kunnen blijven aan die van het warenhuis.

Andere bezwaarmakers zijn onder meer Hotel de L’Europe en Stichting Rabobank Pensioenfonds. De hoorzittingen over deze kwesties stonden voor maandag en dinsdag op de agenda.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!