VanHaren volgt Ahold op als beste werkgever

VanHaren Schoenen is door medewerkers verkozen tot beste werkgever in de retailbranche. Initiatiefnemers Effectory en Intermediair reikten de onderscheiding dinsdag uit. Ahold Europe beschikte vorig jaar nog over de meest tevreden werknemers binnen de Nederlandse retailbranche.

Werknemers beoordeelden de schoenenketen met een 7,5. Natuurwinkelketen De Tuinen en Beter Bed Nederland eindigden met een score van 7,4 op respectievelijk de tweede en derde plaats. De top 3 van beste werkgevers binnen de supermarktbranche bestaat uit respectievelijk DEEN, Hoogvliet en Coop. Het landelijk gemiddelde ligt op 7,0.

VanHaren Schoenen scoorde vooral erg hoog op de onderdelen vertrouwen in de leiding en een hoge betrokkenheid bij de organisatie. Het vieren van prestaties en successen draagt volgens algemeen directeur Krein Bons bij aan de score. Daarnaast gaat het ‘om de kleine dingen’. “Een telefoontje, taart of een leuke motiverende mail, gewoon een persoonlijke vorm van aandacht. Openheid, samenwerking, plezier op de vloer. Daar komt denk ik de hoge betrokkenheid van onze medewerkers vandaan.”

Aan deze veertiende editie van de verkiezing van het Beste Werkgeversonderzoek deden 332 organisaties mee. Succesvolle organisaties scoren goed op de onderdelen bevlogenheid en betrokkenheid, stelt directeur Guide Heezen van Effectory. “Zeer belangrijk is een cultuur van vertrouwen.” Daarnaast vragen millennials volgens hem extra aandacht van hun werkgever. “Jongeren van de generatie Y zeggen: ‘Ik werk voor je zolang je me boeit.’ Dat is nog een extra reden waarom goed werkgeverschap anno 2014 zo belangrijk is.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!