IKEA biedt verzekeringen aan

IKEA is in enkele winkels in Zweden gestart met het aanbieden van verzekeringen. Klanten kunnen er sinds deze maand terecht voor verzekeringen voor kinderen en zwangerschappen. Dat bevestigt de woonwinkelketen aan The Wall Street Journal, zonder er verder op in te willen gaan.

De komende weken zal IKEA het aanbod echter verder uitbreiden met onder meer inboedelverzekeringen, laat een bron weten aan het Amerikaanse dagblad. De huidige verzekeringen maken onderdeel uit van een soft launch, waarvoor alleen de 2,5 miljoen leden van IKEA Family in Zweden in aanmerking komen. In de toekomst kan het aanbod naar andere landen worden uitgerold. IKEA beschikt wereldwijd over 59 miljoen klantenkaarthouders.

De verzekeringen worden in het thuisland aangeboden onder de naam Omifall en vallen onder zusterbedrijf Ikano Group. Die onderneming is in handen van de drie zonen van IKEA-oprichter Ingvar Kamprad. Ikano heeft eerder verzekeringen aangeboden, maar nooit in combinatie met de meubelzaken.

In Nederland beschikt onder meer HEMA over een uitgebreid palet aan verzekeringen. Zo werd dit jaar nog een zorgverzekering gelanceerd, terwijl de winkelketen even daarvoor ook met een eigen notarisdienst van start ging.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!