FonQ.nl en Wehkamp zien omzet stijgen

RFS Holland Holding heeft in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar zeven procent meer omzet geboekt dan een jaar eerder. In de zes maanden tot eind september zette het concern achter Wehkamp, fonQ.nl en Create2Fit in totaal 353 miljoen euro om. Dat heeft RFS dinsdag bekendgemaakt.

Wehkamp zag zijn omzet met negen procent toenemen, terwijl de verkopen bij fonQ.nl een kwart hoger lagen dan vorig jaar. Create2Fit zag zijn omzet echter met zestien procent teruglopen. Dat heeft volgens het concern te maken met de sluiting van een aantal webshops, dat Create2Fit winstgevender moet maken.

Het bedrijfsresultaat van RFS groeide met 21 procent. De op groei gerichte investeringen van het concern werpen volgens ceo Gert van de Weerdhof zijn vruchten af.

RFS investeerde onder meer in een betere positionering van Wehkamp.nl en in internationale groei van fonQ.nl. Daarnaast maakte het concern vorige maand bekend dat Wehkamp voor het eerst in zijn 63-jarig bestaan uitbreidt naar het buitenland. De Nederlandse etailer betreedt nog dit jaar de Belgische e-commercemarkt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!