Hackett opent flagshipstore in P.C. Hooftstraat

Hackett opent deze winter in de P.C. Hooftstraat in Amsterdam zijn eerste Nederlandse winkel. De Britse herenmodemerk gaat zich vestigen in een pand met een winkeloppervlakte van driehonderd vierkante meter, meldt Fashion United.

De verschillende lijnen van Hackett komen in het pand goed tot hun recht, zegt countrymanager Michiel Verzaal. Zo zal de begane grond in het teken staan van de casual collecties van het merk en is de kelder bestemd voor de kidscollectie en een lijn met Aston Martin Racing. Op de eerste verdieping zal de geklede lijn Mayfair worden gepresenteerd.

De flagshipstore wordt ingericht volgens het originele interieurconcept van Hackett, zegt Verzaal. “Het is luxe en traditioneel qua materiaalgebruik, maar we gebruiken nu ook meer industriële invloeden. Zo blijven de bakstenenmuur en de gietvloer. Voorheen zouden we die snel hebben vervangen door een klassieke houten vloer met een warm kleed”, aldus Verzaal.

In 2010 opende Hackett via zijn voormalige agent, de gebroeders Romeyn, al een winkel aan de Cornelis Schuytstraat in Amsterdam-Zuid. “Dit is de eerste winkel die we zelf doen”, aldus Verzaal, die meerdere winkels in ons land niet uitsluit. Het eerdere Hackett-filiaal is volgens hem in goed overleg gesloten.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends