McDonald’s presteert 'op alle fronten ondermaats'

McDonald’s heeft over het derde kwartaal dertig procent minder winst geboekt ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst kwam uit op één miljard dollar (837 miljoen euro), terwijl de omzet met vijf procent daalde naar zeven miljard dollar. Dat heeft de Amerikaanse fastfoodketen dinsdag bekendgemaakt.

"We doen het op alle fronten ondermaats", stelt ceo Don Thompson. "De problemen zijn heftiger dan we dachten." Hij wijt de resultaten aan onder meer ongebruikelijke gebeurtenissen in Europa en Azië en teleurstellende prestaties in het thuisland. In China kwam een vleesschandaal met een leverancier aan het licht, terwijl verschillende vestigingen in Rusland gesloten werden omdat er wat mis zou zijn met de hygiëne. De operationele winst in de Verenigde Staten en Europa daalde met respectievelijk tien en twee procent.

Met een aantal maatregelen hoopt de keten het tij te keren. De organisatie moet platter en flexibeler worden, zodat strategische beslissingen worden gemaakt door kenners van de lokale markten. Daarnaast worden de menu’s vereenvoudigd en wordt de marketing vernieuwd. Zo worden landelijke campagnes voortaan ondersteund met reclamecampagnes die inspelen op de voorkeuren van de lokale markt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!