ProCures investeerde ook niet in Free Record Shop

Investeringsmaatschappij ProCures heeft geen enkele bereidheid getoond om eigen geld in Free Record Shop te steken. Daarmee is de voormalig eigenaar zelf de oorzaak van het faillissement van de entertainmentketen, stelt curator Rob Boers in zijn faillissementsverslag.

ProCures realiseerde vorig jaar een doorstart voor Free Record Shop door de activa van de curatoren over te nemen. Dat was zowel zijn eerste als enige investering, zegt Boers in het tweede rapport. ‘Zelf hebben zij vervolgens niets meer in Free Record Shop geïnvesteerd.’

De investeerder ging er volgens hem bij het overnemen van de activa vanuit dat de muziek- en platenindustrie hun producten zou leveren tegen de gebruikelijke betalingscondities en betalingstermijnen en dat zij bereid waren om leverancierskredieten te verstrekken. Tevens dacht ProCures dat ook banken kredieten zouden verstrekken, zegt Boers. Dat hier niets van terecht is gekomen, komt volgens hem doordat ProCures zelf geen geld in de winkelketen wilde steken.

Vorige maand werd al duidelijk dat diezelfde investeringsmaatschappij boekwinkelketen Selexyz in 2012 met geleend geld heeft gekocht. Tot aan het faillissement heeft ProCures ook geen eigen geld in Selexyz en opvolger Polare gestoken.

Waar veel winkels van Polare inmiddels zelfstandig zijn doorgestart, heeft Boekenvoordeel zich over Free Record Shop ontfermd. De winkelketen introduceerde afgelopen zomer het assortiment van Free Record Shop als shop-in-shop in zijn vestigingen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!