Amazon duikt diep in rode cijfers

Amazon heeft over het derde kwartaal een nettoverlies van 437 miljoen dollar (345 miljoen euro) geboekt, meer dan het tienvoudige van dezelfde periode vorig jaar. Toen kwam het verlies uit op 41 miljoen dollar. Dat blijkt uit de cijfers die de Amerikaanse e-commercegigant donderdag heeft gepubliceerd.

De omzet steeg in het derde kwartaal met twintig procent naar 20,6 miljard dollar (16,3 miljard euro). Analisten hadden gerekend op een verlies van 331 miljoen dollar bij een omzet van 20,9 miljard dollar. Voor het vierde kwartaal voorziet Amazon een omzet tussen de 27,3 en 30,3 miljard dollar. Afhankelijk van eenmalige posten kan het nettoresultaat volgens de etailer uitkomen tussen een verlies van 570 miljoen dollar en een winst van 430 miljoen dollar. Analisten verwachten een omzet van 30,9 miljard dollar en een winst van 460,5 miljoen dollar.

De rode cijfers over het derde kwartaal zijn het gevolg van investeringen in onder meer de bezorgdienst Amazon Fresh en de Fire Phones. Deze smartphones zijn voorzien van de app Firefly, die producten via de camera direct herkent. Via één klik komen gebruikers op de productpagina van Amazon terecht. De etailer heeft nog voor meer dan 83 miljoen dollar aan onverkochte Fire Phones op voorraad liggen.

Amazon zet volgens kenners binnenkort voet op Nederlandse bodem. Ingewijden noemen de e-commercegigant als mogelijke koper van RFS Holland Holding dat weer in de etalage staat. Daarnaast voert het concern gesprekken met Nederlandse uitgevers over de verkoop van e-books.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!