UGG onderneemt stappen tegen Media Markt

UGG Australia heeft een advocatenkantoor in de arm genomen dat de verkoop van Uggs bij Media Markt moet voorkomen. Het merk twijfelt namelijk of het om de originele gecertificeerde laarzen gaat, zegt marketingmanager Annick Hoppener tegen Tubantia.

UGG Australia heeft inmiddels juridische stappen gezet, laat Hoppener weten. Het Amerikaanse merk wil eerst zekerheid krijgen over de echtheid van de laarzen, waarna wordt bepaald welke middelen de advocaten in gaan zetten om de partij uit de handel te halen. “Als het om nep gaat, zullen de consequenties nog veel zwaarder zijn”, stelt zij.

Media Markt start woensdag met de landelijke actieweek Gekkenhuis, waarin veel branchevreemde producten in de winkels liggen. Uit de folder blijkt dat de elektronicaretailer ook onder meer boxershorts van Björn Borg, scheermesjes, dekbedovertrekken en vloerreiniger verkoopt. De verkoop van Uggs gaat gewoon door, laat een woordvoerder weten. Media Markt heeft namelijk nog niets van de juridische stappen vernomen. Daarnaast zijn de Uggs volgens de woordvoerder de originele gecertificeerde laarzen. 

UGG Australia heeft alle winkels die het merk mogen verkopen geïnformeerd over de juridische actie. Daarin staat dat de stunt van de elektronicaketen schadelijk is en moet worden voorkomen. ‘We kunnen echter geen garantie geven of die operatie ook gaat slagen.’

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!