PostNL plaatst pakketautomaten bij stations

PostNL is gestart met de uitrol van pakketautomaten op negen grote treinstations in ons land. De lancering is een vervolg op de pilot die de logistieke partner in 2012 bij het station van Almere hield, laat een woordvoerder van de logistiek dienstverlener weten aan RetailNews.

De kluizen worden geleverd door het Poolse InPost en moeten in de week voor Sinterklaas operationeel zijn, aldus de woordvoerder. “We verwachten dan ook meteen heel veel business.” De treinstations in steden als Amsterdam en Rotterdam worden als eerste voorzien van de pakketpunten. PostNL wil op deze locaties ‘de eerste slag’ maken en ziet kansen op andere locaties. “In principe leent dit concept zich voor alle plekken waar honderden mensen per dag langskomen.”

Bij webwinkels die de optie aanbieden, kunnen shoppers direct bij een bestelling kiezen voor aflevering in de pakketautomaat. Zodra het pakket in de automaat ligt, ontvangt de klant via sms een openingscode. Deze openingscode is gekoppeld aan het mobiele telefoonnummer waardoor alleen de rechtmatige klant erbij kan. Na 24 uur krijgt de klant indien nodig een herinnering per sms. Een pakket versturen via de Pakketautomaat kan straks ook, stelt PostNL. De klant kan het pakket in dat geval online frankeren via onlineverzendservice.nl en het na aanmelding bij de automaat in het toegewezen vak achterlaten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!