Decathlon ook niet gewild in Den Haag

Het provinciebestuur van Zuid-Holland wil niet dat Decathlon een winkel opent in het Forepark langs de A4 in Den Haag. De provincie vreest voor winkelleegstand in het centrum van de stad door de aantrekkingskracht van de Franse sportretailer, zo meldt Omroep West.

Zuid-Holland staat geen grootschalige detailhandel toe buiten stadscentra. Decathlon wil een winkel van ruim negenduizend vierkante meter openen, waar consumenten onder meer sportartikelen kunnen testen. Daarvoor zouden onder meer basketbalvelden, voetbalkooien, tafeltennistafels en duikbassins gerealiseerd worden.

Gedeputeerde Govert Veldhuijzen heeft de Provinciale Staten geadviseerd geen ontheffing te verlenen voor deze winkel. Zij beslissen uiteindelijk of Decathlon zich in Den Haag mag vestigen. Eem meerderheid van de partijen worstelt volgens Omroep West met de komst van de sportretailer. "Dit moet wel een heel bijzonder concept zijn om af te wijken van de regels", aldus CDA-Statenlid Marischa Kip.

Ceo Eric Bodhuin liet afgelopen zomer weten niet tevreden te zijn met de groei van het winkelbestand in Nederland. Sinds de entree in 2000 beschikt de retailer nog altijd over slechts drie vestigingen. Komende maand komen daar winkels in Apeldoorn en Leeuwarden bij. Decathlon voert volgens Bodhuin gesprekken met de twintig grootste gemeenten van ons land om meer winkels te openen, maar zij vragen de retailer daarbij steeds om een filiaal in het stadscentrum te openen. Onder meer in Arnhem, Middelburg en Roermond verzetten lokale winkeliers zich tegen de komst van Decathlon.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!