Corio-top ruimt veld na overname

Ceo Gerard Groener en cfo Ben van der Klift van Corio vertrekken na de overname door het Franse vastgoedconcern Klépierre. Dat blijkt uit documenten die Corio maandag heeft gepubliceerd.

Groener vertrekt met een bedrag van circa 1,7 miljoen euro dat is opgebouwd uit een jaarsalaris, een half jaar pensioen en 23.663 bonusaandelen. Van der Klift neemt circa 1,2 miljoen euro mee. Beide bestuurders worden vervangen door bestuurders van Klépierre. Hoofd investment strategy David Armitage is de enige topman die vanuit Corio in de raad van bestuur plaatsneemt. Ook de raad van commissarissen wordt voor een groot deel vervangen.

Op termijn verdwijnen de functies van ceo en cfo en de raad van commissarissen van Corio volledig, omdat de vastgoedconcerns geïntegreerd worden. Naar verwachting is Corio in het tweede kwartaal van 2015 geïmplementeerd binnen Klépierre. Het Nederlands vastgoedconcern geeft volgens Het Financieele Dagblad geen commentaar op de bestuurlijke wijzigingen.

Gezamenlijk beschikken Corio en Klepièrre over een portefeuille van 182 winkelcentra in zestien Europese landen. De concerns zijn samen goed voor meer dan 21 miljard euro. Corio is in ons land eigenaar van onder meer Hoog Catharijne in Utrecht en Alexandrium Shopping Center in Rotterdam.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!