Leidsche Rijn krijgt toch minder winkels

De gemeente Utrecht lijkt gehoor te geven aan de oproep van marktpartijen om de verkleining van Leidsche Rijn Centrum. Wethouder Kees Geldof wil vijfduizend vierkante meter aan winkelruimte schrappen, meldt het Algemeen Dagblad.

INretail, Corio en projectontwikkelaar ASR vrezen voor leegstand in het winkelcentrum, dat momenteel al in aanbouw is. Zo hebben grote warenhuizen laten weten dat ze zich niet in het toekomstige stadshart van Leidsche Rijn willen vestigen, gaf Corio eerder al aan. Desondanks hield de gemeente vast aan 38 duizend vierkante meter, nadat er al was gesneden in de oorspronkelijke 47 duizend vierkante meter.

De gemeente ziet nu echter kans om winkelruimte eerst voor andere doeleinden te gebruiken. In een later stadium zouden er alsnog winkels moeten komen.

Bij de planvorming werd uitgegaan van honderdduizend inwoners, terwijl momenteel zo’n dertigduizend mensen in de Utrechtse wijk wonen. Een kleiner winkelcentrum combineren met bijvoorbeeld werkomgevingen is dan ook een stuk verstandiger, zo stelde managing director Frank Quix van Q&A Research & Consultancy afgelopen zomer al in EenVandaag.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!