Zoekmachine Voradius heeft een tweede financieringsronde gesloten met investeringsfonds Javest Investment Fund en private investeerders. Dat heeft het platform vrijdag laten weten, zonder financiële details te verstrekken.

“Deze investering geeft ons de mogelijkheid om de propositie van Voradius voor winkeliers en consumenten in Nederland nog sneller uit te bouwen en nieuwe services te lanceren”, aldus cto en medeoprichter Maikel Brouwer. Zo lanceert het platform nog dit jaar een communicatieplatform waarmee kleinere retailers kunnen reageren op lokale productaanvragen consumenten.

De komende jaren focust de zoekmachine naar eigen zeggen op snelle beschikbaarheid van de artikelen, de service en een efficiënte lokale levering. Het grootste deel van de kapitaalinjectie is bestemd voor marketing en verdere ontwikkeling van het platform. Op Voradius.nl kunnen shoppers zien waar een product in de buurt te koop is en het na een reservering ophalen. Inmiddels treffen consumenten er ruim 500 duizend producten bij circa 25 duizend winkellocaties.