Vastned is op acquisitiepad

Vastned heeft in het derde kwartaal zijn vastgoedportefeuille uitgebouwd door premium city highstreetshops met een waarde van 41 miljoen euro aan te kopen. Dat blijkt uit een handelsbericht dat de winkelinvesteerder maandag gepubliceerd heeft.

De focus van Vastned lag het afgelopen kwartaal op het vergroten van zijn positie in premium cities, beaamt ceo Taco de Groot. “Uiteindelijk hebben we dit kwartaal voor meer dan veertig miljoen euro aan high street shops in de populaire winkelstraten van Amsterdam, Utrecht, Gent en Lyon gekocht.” Zo kocht de investeringsmaatschappij in ons land het hoekpand op de Leidsestraat in Amsterdam, waarin The Coffee Company en Rituals gevestigd zijn.

De bezettingsgraad van de panden daalde ten opzichte van het tweede kwartaal van 96,6 procent naar 96,5 procent. Dat deze bezettingsgraad werd behaald bij een huurverhoging van ruim drie procent is volgens De Groot te danken aan het feit dat retailers willen betalen voor hun aanwezigheid in de premium city highstreetshops. “Dit is een belangrijk gegeven nu expansie voor retailers, zowel in het massmarket als in het luxueuze segment, niet meer vanzelfsprekend is en retailers dus zeer kritisch kijken naar de locatie voor ze een winkel openen.”

Vastned is naast ons land actief in België, Spanje, Frankrijk en Turkije. Het vastgoedbedrijf kondigde begin dit jaar alleen nog te investeren in de beste winkelstraten in zogenoemde Europese premium cities. Daaronder vallen de Nederlandse steden Amsterdam, Breda, Den Bosch, Den Haag, Maastricht en Utrecht. 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends