'Nieuwe formule brengt GAMMA dicht bij huis'

Klanten van GAMMA nemen voor de kleine klussen in huis niet meer de moeite om naar de bouwmarkt aan de rand van de stad te komen. “Voor een lekkende kraan, het vervangen van een rolgordijn of het verlijmen van een plintje zoekt de klusser het vaak dichter bij huis”, zegt formulemanager Lennart Broere. “Met GAMMA Compact hopen we deze barrière weg te nemen.”

GAMMA heeft woensdag aan de Willem de Zwijgerlaan in Amsterdam zijn eerste winkel volgens dit nieuwe concept geopend. De winkel beschikt over minder vloeroppervlakte en een beperkter assortiment dan de traditionele bouwmarkten. De belangrijkste verandering is volgens de doe-het-zelfketen echter dat het een ‘open winkel’ is. Zo zijn de stellingen in het midden laag en zijn de kassa’s aan de zijkant opgesteld.

De uitstraling van de winkel blijft gelijk aan die van GAMMA. De kleine vestiging is volgens franchisenemer Chris Goedhart een aanvulling op de bestaande bouwmarkten. “Het brengt GAMMA dicht bij huis.” Persoonlijk contact met het winkelpersoneel moet volgens hem bijdragen aan het klusgemak. “Onze medewerkers zijn opgeleid om vele klusvragen te beantwoorden.”

De stadswinkel van duizend vierkante meter geldt als een pilot voor de Nederlandse retailer. Naast producten als gereedschap en verf beschikt GAMMA Compact over huishoudelijke, seizoensgebonden en kantoorartikelen. Verder beschikt de winkel over een PostNL Pakketpunt, een sleutelservice en een bezorgfiets, die klanten met een voordeelpas van de winkelketen twee uur gratis mee kunnen krijgen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends