Winkeldiefstal komt alleen in Finland vaker voor

Nederlandse winkeliers liepen vorig jaar bijna 1,1 miljard euro aan inkomsten mis door derving. In bijna de helft van de gevallen ging het daarbij om winkeldiefstal door ‘klanten’. Binnen Europa vormt vormt winkeldiefstal alleen in Finalnd een groter probleem voor de detailhandel, zo blijkt uit een studie van onderzoeksbureau The Smart Cube in opdracht van beveiligingsbedrijf Checkpoint Systems.

Winkeldiefstal is met een percentage van 0,59 procent op de totale retailomzet het op één na hoogste in Europa. In totaal zagen Nederlandse retailers 1,23 procent van de omzet in rook opgaan door derving. Een kwart daarvan komt door stelend personeel en het overige deel door leveranciersfraude en derving door administratieve fouten.

Het totale dervingspercentage is weliswaar lager dan vorig jaar, maar nog altijd hoger dan in buurlanden België (1,16%) en Duitsland (1,1 procent). Nederlandse retailers investeren gezamenlijk 723 miljoen euro in het beveiligen van winkels en producten. Winkelcriminaliteit en de investeringen in preventie kosten elk Nederlands huishouden daarmee 213 euro, zo concludeert het beveiligingsbedrijf.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!