Steps en Superstar in Belgische handen

Het Belgische concern FNG Group neemt de modeketens Steps en Superstar over van Coltex Retail Group. Dat bevestigt marketing & pr-manager Petra van der Vooren van het Nederlandse concern vrijdag aan RetailNews. Welk bedrag er met de overname gemoeid is wordt niet bekendgemaakt.

FNG Group is al in ons land actief met winkels van Claudia Sträter, CKS en Expresso. Het Belgische modeconcern beschikt eveneens over de merken Fred & Ginger en Van Hassels. Door de overname ontstaat een Beneluxspeler met meer dan 1800 medewerkers en zo’n driehonderd eigen winkels. Superstar beschikt over zo’n tachtig vestigingen in ons land. Steps is met circa 110 winkels actief, waarvan er negen in België gevestigd zijn.

FNG verkoopt zijn merken verder via in totaal 1500 online en offline multibrandstores. Het totale concern is door de overname jaarlijks goed voor zo’n 225 miljoen euro.

Het retailconcern maakt verder bekend aankoopkantoren in Istanbul, New Delhi en Hongkong te openen. FNG heeft naar eigen zeggen zijn kapitaal het afgelopen jaar versterkt door de inbreng van investeerders. Daarnaast overweegt het concern om op korte termijn obligaties uit te geven.

Coltex Retail Group exploiteert naast Superstar en Steps ook de winkels van Didi. Die laatste formule blijft volgens Van der Vooren in handen van de huidige aandeelhouders. "Met de verkoop van Steps en Superstar ontstaat voor alle drie de ketens de beste uitgangspositie voor verdere ontwikkeling en groei in de toekomst."

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends