Amazon.nl ziet het levenslicht

Amazon maakt vandaag zijn langverwachte entree op de Nederlandse e-commercemarkt. De Amerikaanse etailreus heeft de webshop Amazon.nl geopend, waarop vooralsnog alleen e-books te koop zijn.

De afgelopen maanden gonsde het van de geruchten over de naderende komst van Amazon. De etailer voerde onderhandelingen met Nederlandse uitgevers voor de verkoop van e-books. Uiteindelijk is met alle grote uitgeverijen een akkoord gesloten en verkoopt Amazon sinds woensdag zo’n twintigduizend Nederlandse titels.

De onderhandelingen met kleinere uitgevers lopen volgens NRC Q nog. Daarnaast kunnen consumenten op Amazon.nl terecht voor honderdduizenden buitenlandse titels. Amazon zal zijn plannen donderdag presenteren bij CB, distributeur van bijna alle boeken in Nederland.

In de Nederlandstalige webwinkel zijn nog nauwelijks fysieke producten te verkrijgen. Amazon verkoopt er alleen e-readers van zijn merk Kindle, maar voor de aankoop worden consumenten doorverwezen naar de Duitstalige webwinkel. De levering naar ons land is daarbij gratis. "Vanaf vandaag bieden we de complete Kindle-ervaring in het Nederlands aan”, aldus Jorrit van der Meulen, vicepresident Amazon Kindle.

Hoewel Amazon geen uitspraken doet over toekomstige activiteiten is de verwachting dat het aanbod de komende periode verder wordt uitgebreid. De etailer zal daarvoor zijn distributiecentra in Duitsland en Groot-Brittannië benutten. De Nederlandse webshop wordt aangestuurd vanuit het Europese hoofdkantoor van Amazon in Luxemburg.

Lees op RetailWatching hoe ceo Jeff Bezos zijn Amazon-imperium opbouwde.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!