Xenos moet vertrekken uit Hoog Catharijne

Corio is door de rechtbank in het gelijkgesteld in een zaak tegen winkelketen Xenos. De eigenaar van Hoog Catharijne zegt het contract met Xenos na dertig jaar op vanwege een verbouwing van het winkelcentrum.

Xenos vocht het vertrek aan bij de rechter, maar die heeft alle bezwaren afgewezen. “De rechter heeft geoordeeld dat de belangen van het hele winkelcentrum groter zijn dan die van één huurder”, aldus manager PR en communicatie Eva Lambooij van Corio. De dochteronderneming van Blokker Holding moet daarom volgend jaar vertrekken uit het Utrechtse winkelcentrum.

Alle bestaande huurcontracten worden volgens Lambooij opgezegd. “Als de contracten niet worden opgezegd, verandert er niets aan Hoog Catharijne en daar zit de stad ook niet op te wachten”, zegt zij in het Algemeen Dagblad. In een later stadium wordt beslist of de retailers kunnen terugkeren.

Corio is het winkelcentrum stapsgewijs aan het verbouwen. De ruimte van Xenos gaat op in een groter geheel, waar een grote publiekstrekker moet komen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!