Macintosh heeft herfinanciering klaar

Macintosh Retail Group heeft zijn herfinanciering ter waarde van bijna 180 miljoen euro succesvol afgerond. Dat heeft het Maastrichtse retailconcern maandag bekendgemaakt.

Macintosh heeft een kredietfaciliteit afgesloten van 140 miljoen euro bij een consortium van banken. Verder hebben enkele grootaandeelhouders een gestructureerde lening van twintig miljoen euro verstrekt. De laatste 19,5 miljoen euro sleepte het retailconcern in juli al binnen via een aandelenemissie.

Macintosh Retail Group voert momenteel een herpositionering door met een sterke focus op zijn fashionwinkels. Woonwinkelketen Kwantum is daarom in de etalage gezet. “Met het nieuwe financieringspakket kunnen we die strategie aanscherpen en verder investeren in de positionering van onze schoenenformules en een snelle uitbouw van de crosschannelpropositie”, aldus ceo Kurt Staelens.

Het concern achter onder meer Scapino, Dolcis en Manfield nam begin deze maand nog afscheid van financieel topman Theo Strijbos. Zijn taken worden op interim-basis overgenomen door Jeroen Seyger.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!