Smartphonedealer beticht HEMA van plagiaat

De Nederlandse dealer van het Chinese smartphonemerk ZOPO overweegt gerechtelijke stappen te ondernemen tegen HEMA. De twee smartphones van de retailer zijn namelijk exacte kopieën van bestaande modellen van ZOPO, zo laat een woordvoerder van ZOPO Benelux weten aan RetailNews.

HEMA introduceerde deze week zowel twee tablets als smartphones onder een eigen label. De telefoons zijn afkomstig van fabrikant ZOPO, aldus de zegsman. “In ons contract met ZOPO staat echter dat wij de enige partij zijn die het merk mogen verkopen.” De dealer beschikt daarvoor over een webwinkel en een fysieke vestiging in Rotterdam.

ZOPO Benelux gaat vooralsnog uit van een misverstand en dat HEMA niet met opzet klonen verkoopt. De verantwoordelijke directeur van ZOPO is inmiddels op het matje geroepen, laat hij weten. “Hij komt woensdag uitleggen waar het fout is gegaan.”

De jurist van ZOPO Benelux onderzoekt momenteel welke stappen de merkrechthouder kan ondernemen. Behalve contractbreuk van de Chinese fabrikant wordt ook de rol van HEMA onderzocht. “HEMA heeft namelijk onze toestemming nodig om producten van ZOPO te verkopen.” Als laatste bekijkt de dealer hoe het heeft kunnen gebeuren dat HEMA zonder problemen ‘namaakproducten’ langs de douane heeft gekregen.

De winkelketen bestempelt de aantijgingen van ZOPO Benelux als 'klinkklare onzin', zo laat een woordvoerder desgevraagd weten. De toestellen zijn volgens haar speciaal voor HEMA ontworpen en geproduceerd door de Chinese fabrikant. "Het zijn echte HEMA-telefoons, met een eigen garantieregeling en reparatieservice." De winkelketen stelt daardoor geen toestemming nodig te hebben en overweegt op zijn beurt juridische stappen tegen ZOPO Benelux.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!