Amazon en Hachette leggen geschil bij

Amazon en uitgeverij Hachette hebben een meerjarige overeenkomst gesloten over de prijzen van e-books en papieren boeken in de Verenigde Staten. De overeenkomst gaat begin 2015 in, zo meldt Bloomberg.

Hachette stelt dan de consumentenprijzen voor zijn elektronische boeken vast en profiteert van ‘betere voorwaarden’ wanneer de prijzen worden verlaagd. Amazon brengt de uitgeverij prominenter onder de aandacht tijdens aanbiedingen.

De e-commercegigant heeft zestig procent van de e-booksmarkt in handen. Amazon blokkeerde eerder dit jaar bestellingen voor een aantal boeken van Hachette, omdat de partijen het niet eens waren over de prijs voor e-books en de verdeling van de omzet. Bij de huidige afspraken ontvangt Amazon circa 2,70 dollar voor een e-book dat voor negen dollar wordt verkocht. De uitgever krijgt 6,30 dollar, terwijl de auteur 1,58 dollar beurt.

Amazon maakte deze week zijn langverwachte entree op de Nederlandse e-commercemarkt. De etailreus biedt via Amazon.nl circa twintigduizend Nederlandse e-books aan. De webshop wordt aangestuurd vanuit het Europese hoofdkantoor van Amazon in Luxemburg.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends