Amsterdams vlaggenschip voor JD Sports

JD Sports opent in navolging van onder meer Primark en Zara een winkel aan het Amsterdamse Damrak. De Britse retailer huurt de laatste beschikbare ruimte in het voormalige kantoorpand aan de Nieuwendijk, dat wordt herontwikkeld tot één van de grootste A1-winkelcomplexen van Nederland.

JD Sports krijgt de beschikking over 2200 vierkante meter, verdeeld over de begane grond en eerste verdieping en secundaire ruimte op de tweede verdieping en in de kelder. “Wij vestigen onze flagshipstore in dit pand zodat we kunnen profiteren van de ontwikkeling die in dit gebied gaande is met de komst van nieuwe winkels als Zara, Primark en C&A”, aldus vastgoeddirecteur Nigel Keen.

C&A zit al sinds het begin van vorige eeuw gevestigd aan het Damrak, maar heropent zijn winkel met een nieuw winkelconcept waarbij beleving centraal staat. Tot de jaren tachtig was ook het hoofdkantoor van C&A Nederland er gevestigd. De leeggekomen kantooretages vormden de aanleiding om het complex onder handen te nemen.

Ook Starbucks en de Koffiesalon hebben winkelruimte in het project Nowadays gehuurd, dat in totaal ruim 27.500 vierkante meter winkelruimte omvat. De oplevering van het project vindt begin komend jaar plaats.

JD Sports beschikt momenteel al over een vestiging in Amsterdam-Noord, in de voormalige winkel van Setpoint. De retailer heeft bijna alle winkels van de failliete modezaak overgenomen. JD Sports beschikt sinds zijn eerste winkelopening in juli vorig jaar inmiddels over zestien winkels in ons land. Eind vorig jaar werd zijn grootste winkel in Rotterdam geopend. ‘De succesvolle start op een A1-locatie in Rotterdam geeft ons het vertrouwen om ook in andere grote retaillocaties te openen’, liet de retailer in september weten bij de publicatie van zijn halfjaarcijfers.

Reacties