Verouderde systemen remmen omnichannelfulfilment

De oude bestel- en voorraadsystemen voor winkels zijn het grootste struikelblok voor retailers die een soepele omnichannelfulfiment nastreven. Beter inzicht in de voorraden bij alle kanalen staat bovenaan het wensenlijstje van veel retailers, zo blijkt uit onderzoek van Retail Systems Research dat in het novembernummer van EtailTrends wordt belicht.

De prioriteit bij veel retailers ligt op dit moment bij het snel afhandelen en verzenden van bestellingen. Leveranciers haken hierop in met nieuwe tools en systemen die de bestaande bestel- en voorraadsystemen aan elkaar koppelen. Zo biedt SAP een Seamless Customer Experience, terwijl NCR het zogenoemde Converged Retailing ontwikkeld heeft. 

In samenwerking met NCR biedt de Deense retailer Dansk Supermarked zijn klanten bijvoorbeeld de mogelijkheid om af te rekenen via self-checkouts. Daardoor heeft het winkelpersoneel tijd om zich bezig te houden met andere taken die zich aandienen bij omnichannel retailen. Zo werken ze met tablets om klanten te helpen bij het doen van onlinebestellingen. Het e-commercesysteem van de retailer sluit aan op het systeem van SAP, dat Dansk Supermarked al gebruikte.

In EtailTrends 6 worden meer voorbeelden van omnichannel fulfilment belicht, waarbij de fysieke winkel als spin in het web fungeert. Zo wil de Britse warenhuisketen Selfridges de zogenoemde Wonder Room uitbouwen. In deze fysieke ruimte in de Londense flagshipstore kunnen klanten bestellingen afhalen, terwijl Wonder Room tegelijkertijd een afdeling van de webwinkel is voor producten van gespecialiseerde leveranciers.

EtailTrends 6 is met het novembernummer van RetailTrends verschenen. Klik hier voor meer informatie over een abonnement op jaarlijks elf keer RetailTrends en zes keer EtailTrends.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!