Decathlon geweerd uit Zuid-Holland

De provincie Zuid-Holland is tegen de komst van megawinkels van Decathlon in Den Haag en Schiedam. Het ‘try and buy’-concept van de Franse retailer wordt niet onderscheidend genoeg gevonden om detailhandel toe te staan buiten de winkelcentra.

De Provinciale Staten maken geen uitzondering voor de komst van Decathlon het Haagse Forepark en Harga-Noord in Schiedam. De gemeenten hadden die locaties juist beoordeeld als de meest ideale. Zij laten het er dan ook niet bij zitten, zo melden Omroep West en RTV Rijnmond.

Den Haag overweegt naar de Raad van State te stappen om de komst van Decathlon alsnog mogelijk te maken. De gemeente ziet namelijk tientallen miljoen euro’s aan investeringen en 150 arbeidsplaatsen door zijn vingers glippen, stelt wethouder Karsten Klein. De ontheffing is volgens hem op oneigenlijke gronden geweigerd.
Schiedam ziet eveneens genoeg ruimte om door te vechten, zo laat een woordvoerder weten. Die gemeente vraagt een gesprek aan bij de verantwoordelijk gedeputeerde om hem op andere gedachten te brengen.

Decathlon probeert al acht jaar een winkel in Zuid-Holland te openen. De retailer heeft daarvoor naar eigen zeggen ‘twee baanbrekende sports-leisure concepten’ geïntroduceerd met zowel sport, zorg- als horecafuncties. Decathlon zou volgens Statenleden en gedeputeerde Govert Veldhuijzen wel een winkel in de binnenstad kunnen openen.

Afgelopen week werd in Leeuwarden de vijfde winkel van Decathlon in ons land geopend. De retailer voert volgens ceo Eric Bodhuin gesprekken met de twintig grootste gemeenten van ons land om meer winkels te openen, maar zij vragen daarbij steeds om een filiaal te openen in het stadscentrum. Om efficiënt te kunnen werken aast Decathlon echter op goed bereikbare plekken met een vloeroppervlakte van minstens tweeduizend vierkante meter op één verdieping.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!