Koper wil Kalvertoren integreren met Kalverstraat

De nieuwe eigenaar Kroonenberg Groep wil van de kwakkelende Kalvertoren een winkelcentrum creëren dat ‘nog jaren mee kan’. Dat zegt directeur Lesley Bamberger van de vastgoedbelegger in Het Parool. “Ik denk dat wij in staat moeten zijn om het tij te keren voor de Kalvertoren.”

Kroonenberg Groep tekende vorige week het overnamecontract voor het Amsterdamse winkelcentrum, waarmee een bedrag van 117,5 miljoen euro gemoeid was. Bamberger denkt in tegenstelling tot voormalig eigenaar Deutsche Bank de kennis in huis te hebben om ‘snel een slag te kunnen maken’ met het pand dat voor een groot deel leeg staat. “Onze eerste stap is een huurder voor de eerste verdieping binnenhalen, eentje die echt bezoekers trekt.” Daarnaast zouden de relatief kleine winkels op de bovenverdieping kunnen worden samengevoegd tot grotere panden, terwijl de ingang vanaf de Heiligeweg groter mag.

Uiteindelijk moet de Kalvertoren volgens hem weer een volwaardig onderdeel zijn van de Kalverstraat die nog altijd op veel belangstelling van toeristen en consumenten kan rekenen. “Daar kunnen we van profiteren door het winkelcentrum weer aantrekkelijk te maken voor de bezoekers van de Kalverstraat.”

Reacties