Pensioenfonds Detailhandel trekt miljoenen uit voor mkb-fonds

Het Pensioenfonds Detailhandel stort veertig miljoen euro in een financieringsfonds dat vandaag gelanceerd wordt voor onder meer winkeliers. Het zogenoemde MKB Impuls Fonds geeft financieringen van tussen de 250 duizend en één miljoen euro aan middelgrote en kleine ondernemers.

Mkb’ers die langer dan twee jaar bestaan, winst maken en een omzet van meer dan 600 duizend euro boeken kunnen aanspraak maken op financiering. Het fonds is niet bedoeld voor verliesfinanciering, het uitkeren van dividend of het aanvullen van de rekening-courant, aldus directeur Martine Vissers van Finance Ideas Management, dat het fonds beheert. “De eerste lening wordt op 1 december verleend”, aldus Vissers in Het Financieele Dagblad.

Het fonds is volgens branchevereniging INretail goed nieuws voor zijn leden. ”Wij zijn voortdurend onderweg in het land en horen al heel lang van onze leden dat financiering heel lastig is”, aldus een woordvoerder.

Het Pensioenfonds Detailhandel is puur als investeerder betrokken bij het financieringsfonds, zegt bestuurder André Snellen in Het Financieele Dagblad. “Het is niet ons fonds. Het gaat om een vorm van financiering die voor ons ook nieuw is.” Het geïnvesteerde bedrag van het pensioenfonds moet in 2015 oplopen tot honderd miljoen euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!