Nutricia test vendingmachine voor babymelkpoeder

Fabrikant Nutricia heeft bij wijze van proef op Hoog Catharijne een automaat geplaatst waar consumenten na registratie babymelkpoeder kunnen aanschaffen. “Melkproducten zijn vaak uitverkocht. Met deze machine kunnen moeders in ieder geval genoeg poeder per week afhalen”, aldus projectmanager Bram Wijdeveld van Nutricia tegen De Utrechtse Internet Courant.

Consumenten die willen gebruikmaken van de vendingmachine kunnen zich registreren op de website van de fabrikant. Met hun account kunnen ze twee verpakkingen melkpoeder per week kopen.

De verkoopautomaat is niet bedoeld om supermarkten ‘leeg te trekken’, benadrukt Wijdeveld. ”We willen dat moeders in ieder geval genoeg poeder tot hun beschikking hebben in het geval dat ze het poeder niet kunnen krijgen in de winkel.” Als de proef in Utrecht succesvol, volgen volgens hem mogelijk andere steden.

Supermarkten en drogisterijketens kampen regelmatig met tekorten op de voorraad van babymelkpoeder. Afgelopen zomer stelden Albert Heijn en Etos nog een maximum in van twee verpakkingen per klant om aan de vraag te kunnen voldoen. 

Bekijk de vendingmachine op de Facebookpagina van RetailTrends Media.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends