HEMA wil failliete winkels overnemen

HEMA heeft te kennen gegeven de failliete vestigingen in Nijkerk en Hoevelaken te willen doorstarten. De winkelketen heeft inmiddels toestemming gekregen van de rechter-commissaris om de inventaris over te nemen. Dat heeft de curator laten weten, zo meldt Nieuws.nl.

HEMA stopte vorige maand met het beleveren van de Gelderse franchisewinkels, nadat de retailer signalen had gekregen dat de ondernemer met financiële problemen kampte. De franchisenemer moest kort daarna het faillissement aanvragen, in navolging van ondernemers in Kerkrade en Geleen.

Wanneer de gewenste doorstart gerealiseerd wordt wil HEMA een deel van het personeel behouden. De retailer start daarvoor een nieuwe sollicitatieprocedure, zo blijkt uit een brief die naar de werknemers zijn gestuurd.

De definitieve beslissing over een doorstart hangt onder meer af van de gesprekken met de verhuurders van de winkelpanden, zegt een woordvoerder van HEMA. De huurcontracten zijn volgens hem nog niet getekend. “Dat moet eerst voor we een volgende stap kunnen zetten.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!