Zalando voorziet zwarte cijfers voor 2014

Zalando verwacht het jaar af te sluiten met een kleine winst. Dat heeft de Duitse etailer woensdag bekendgemaakt bij de publicatie van zijn derdekwartaalcijfers. 

“Met de ontwikkelingen in het derde kwartaal in gedachten verwachten we dit jaar een geringe winstgevend te realiseren”, aldus bestuurslid Rubin Ritter. De etailer zag zijn omzet over het derde kwartaal stijgen naar 501 miljoen euro, tegen 404 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. 

Het verlies komt uit op 518 duizend euro. Vorig jaar was dat nog 52,4 miljoen euro. De EBIT-marge ligt op 0,8 procent, waarmee Zalando voor het eerst zijn inkomsten in het derde kwartaal voor belastingen en rente op breakeven ziet uitkomen. Dat is te danken aan verbeteringen in kostenposten, zoals fulfillment en marketing, aldus de e-commercespeler. 

In de eerste zes maandan dit jaar schreef Zalando ook zwarte cijfers met een EBIT van twaalf miljoen euro. Rubin Ritter sprak toen van een groot succes. "Historisch gezien waren onze prestaties in het eerste halfjaar altijd zwakker dan in de tweede helft." 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!