Nieuwe eigenaar zoekt miljoenen voor Steps en Superstar

Het Belgische modeconcern FNG Group wil veertig tot vijftig miljoen euro ophalen via de uitgifte van obligaties. Daarmee moet de recente aankoop van de Nederlandse modeketens Steps en Superstar deels gefinancierd worden. Dat meldt het Belgische dagblad De Tijd.

FNG Group maakte eerder deze maand melding van de overname van Steps en Superstar van het Coltex Retail Group, dat alleen met Didi verder gaat. Daardoor ontstaat een Beneluxspeler met zo’n driehonderd eigen winkels, waaronder de filialen van Claudia Sträter. Het concern liet destijds al weten te overwegen om op korte termijn obligaties uit te geven. De overname wordt daarnaast gefinancierd met eigen middelen en leningen bij de bank.

Topman Dieter Penninckx wil volgens De Tijd bevestigen noch ontkennen dat FNG veertig tot vijftig miljoen euro wil ophalen via de uitgifte van obligaties. De overname van Claudia Sträter ging in 2012 gepaard met twee kapitaalverhogingen van in totaal 18,5 miljoen euro. De vraag oversteeg daarbij volgens het dagblad telkens het aanbod.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends