Bauhaus bouwt aan eerste Nederlandse winkel

Bauhaus heeft in Groningen de eerste paal in de grond geslagen voor zijn eerste vestiging in ons land. De Duitse doe-het-zelfketen wil de winkel volgend najaar openen, meldt MIXonline.

Bauhaus probeert zich al langer in Nederland te vestigen, maar stuit daarbij op veel verzet van lokale overheden. Zo moesten de bezwaren tegen de komst naar Groningen door de Raad van State van tafel worden geveegd. De retailer wil tevens vestigingen openen in Venlo en Duiven, maar heeft daar nog geen groen licht voor gekregen.

De winkelketen wil de komende vijf jaar tien tot twaalf bouwmarkten openen, zo liet een woordvoerder vorig jaar al weten aan RetailNews. Bauhaus vult de bestaande spelers in ons land goed aan, zegt vestigingsleider Herwin Oost nu. “We onderscheiden ons door een enorm breed en diep assortiment, enorme voorraden en door ons personeel. Er werken hier straks meer dan tweehonderd mensen.”

Bauhaus is momenteel in zeventien Europese landen actief met in totaal meer dan 250 winkels. Circa de helft daarvan is te vinden in Duitsland.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!