Venlo krijgt mega-dc voor grote etailers

Ontwikkelaar Groep Heylen uit België wil een distributiecentrum van dertien hectare bouwen op industrieterrein Trade Port Noord in Venlo. Onlinespelers zouden vanuit de zogenoemde e-commercecampus hun producten rechtstreeks aan klanten in Noord-Europa kunnen leveren.

“Wij hebben met dit project een aanbod dat aansluit op de behoeften van de grote spelers in de e-commerce", stelt partner Ralph Caspanni van Groep Heylen. De bouw start naar verwachting volgend jaar april, waarna het pand eind 2015 operationeel moet zijn. In eerste instantie moet het distributiecentrum 750 banen opleveren. Als het distributiecentrum succesvol is, kan dit volgens de ontwikkelaar groeien naar vijftienhonderd tot tweeduizend.

Fashionretailer Michael Kors kondigde afgelopen zomer aan hetzelfde bedrijventerrein op het oog te hebben voor een distributiecentrum. De retailer wil zijn Europese activiteiten uitbouwen en heeft daarom een dc op een strategische plek nodig. In 2016 moet het pand in gebruik worden genomen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends