Toch tweede doorstart voor Skooter

Kledingketen Skooter is drie maanden na zijn tweede faillissement overgenomen door DFM Participaties. Het Nederlandse concern, dat eerder dit jaar al de Belgische filialen van Scapino kocht, heeft inmiddels vijf winkels heropend.

De doorstart van Skooter volgt op de heropening van de Scapino-winkels als The Fashion Market. Veertien van de geplande 21 winkels van de nieuwe modeketen zijn inmiddels geopend, laat managing director Ed Hasselman weten. “We hopen dat de heropeningen van Skooter in Nederland net zo succesvol zullen verlopen als de openingen van The Fashion Market in België.”

Skooter werd in september voor de tweede keer failliet verklaard, waarna de circa twintig vestigingen hun deuren moesten sluiten. Curator Matthijs Sturms zocht de oorzaak van het bankroet in het beleid van de nieuwe eigenaar Alexander Hes, die betrokken was bij vier eerdere faillissementen. De winkels van Skooter waren volgens de curator structureel verliesgevend.

De kledingketen verkoopt jonge damesmode en richt zich op meisjes tussen de zes en veertien jaar. DFM Participaties verwacht over enkele weken nog zeven tot tien vestigingen te openen. Daarnaast werkt het concern zowel voor The Fashion Market als Skooter aan een webshop. Die moeten volgende maand online zijn, laat Hasselman weten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!