HEMA ziet resultaten verder teruglopen

HEMA heeft zijn nettoverlies in het derde kwartaal opnieuw verder zien oplopen. De winkelketen noteerde in de drie maanden tot 2 november een verlies van 14,8 miljoen euro, tegenover 4,6 miljoen euro een jaar eerder. Over de eerste negen maanden staat HEMA inmiddels 67,1 miljoen euro in het rood.

De omzet van HEMA lag in het derde kwartaal 3,4 procent lager op 271,1 miljoen euro, zo blijkt uit woensdag gepubliceerde kwartaalcijfers. De identieke omzet liep met 6,8 procent terug. In eigen land lagen de verkopen ruim zes procent onder die van vorig jaar. "HEMA presteerde in lijn met de Nederlandse retailmarkt, die nog steeds geen herstel laat zien", stelt ceo Ronald van Zetten.

De winkelketen had evenals veel modeketens vooral last van teruglopende kledingverkopen in september. Daarnaast introduceerde HEMA een nieuw winkelconcept in al zijn Nederlandse filialen, dat naar eigen schattingen in het derde kwartaal een negatieve impact van anderhalf procent had. HEMA gaf over het afgelopen halfjaar 5,8 miljoen euro extra uit aan onder meer promotie- en loonkosten. In totaal investeerde de retailer ruim tien miljoen euro in nieuwe en bestaande winkels.

Het verlies van HEMA wordt onder meer veroorzaakt door hoge rentelasten, die in het derde kwartaal 20,3 miljoen euro bedroegen. Het bedrijfsresultaat viel terug van 30,2 naar 20,6 miljoen euro, volgens de retailer voornamelijk door de ombouw van de winkels in Nederland en eenmalige kosten voor de reorganisatie van het hoofdkantoor.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!