Detailhandelsverkopen in EU trekken weer aan

Na een daling in september zijn de detailhandelsverkopen in de Europese Unie in oktober opgelopen. De verkopen lagen 0,7 procent hoger dan in september, zo blijkt uit volumecijfers van statistiekbureau Eurostat. In de eurozone kwam de stijging uit op 0,4 procent.

De foodverkopen lieten net als in september een lichte stijging zien in de EU (0,1 procent), terwijl het verkoopcijfer in de eurozone stabiel bleef. De non-foodverkopen gingen echter in beide gebieden flink omhoog, met een groei van 1,2 procent in de EU en 0,7 procent in de eurozone. De verkoop van autobrandstoffen viel respectievelijk 0,6 en 0,7 procent hoger uit.

Finland boekte met een plus van 2,7 procent op maandbasis de grootste stijging in winkelverkopen. De tweede positie wordt ingenomen door Duitsland en het Verenigd Koninkrijk (plus 1,9 procent). De terugval was het grootst in Slovenië (min 1,9 procent), Portugal (min 1,6 procent) en Oostenrijk (min 1,2 procent). De volumecijfers van Nederland zijn vertrouwelijk.

In vergelijking met oktober 2013 stegen de detailhandelsverkopen in de EU dit jaar met twee procent, terwijl de eurozone een plus van 1,4 procent noteerde.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!