Komst Decathlon naar Arnhem weer vertraagd

Vastgoedeigenaar Wereldhave tekent bezwaar aan tegen de bestemmingsplanwijziging die de komst van Decathlon naar Arnhem mogelijk maakt. De eigenaar van winkelcentrum Kronenburg gaat bij de Raad van State in beroep. Dat meldt De Gelderlander.

Decathlon kreeg onlangs nog groen licht van de plaatselijke gemeenteraad voor de komst naar evenementenhal de Rijnhal, dat op loopafstand van het winkelcentrum ligt. Wereldhave stelt dat er geen regionale behoefte is aan grootschalige detailhandel bij de evenementenhal en vreest een overcapaciteit aan sportzaken in de regio.

De Franse retailer maakte begin vorig jaar bekend de Rijnhal te willen betrekken, waarbij het voorjaar van 2015 als openingsdatum werd genoemd. De gemiddelde termijn voor de behandeling van een beroep tegen een bestemmingsplanwijziging is echter twaalf maanden.

De gemeente Arnhem denkt dat er een snelle procedure gestart kan worden, waardoor er eind april 2015 duidelijkheid moet zijn. De Raad van State beschouwt het vooralsnog echter als een gewone zaak, laat een woordvoerder weten. “Blijft dat zo, dan moet het beroep gewoon op zijn beurt wachten.”

De provincie Zuid-Holland besloot vorige maand al de komst van twee megawinkels naar Schiedam en Den Haag tegen te houden. Het ‘try and buy’-concept van de Franse retailer werd niet onderscheidend genoeg gevonden om detailhandel toe te staan buiten de winkelcentra. Ook in andere gemeenten stuit Decathlon op bezwaren. Sinds de entree in Nederland in 2000 beschikt de winkelketen over vijf vestigingen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!