Kledingbibliotheek opent deuren in Amsterdam

Modebibliotheek Lena heeft aan de Westerstraat in Amsterdam zijn eerste vestiging officieel geopend. Klanten kunnen in de winkel terecht voor een divers assortiment van nieuwe en vintage kleding. Kledingstukken die in de smaak vallen kunnen tegen betaling voor een aantal weken worden geleend. Wanneer een outfit bevalt kan het vervolgens definitief worden aangeschaft.

“We voorzien in de behoefte van de consument om vaak en snel te wisselen van kleding, maar dan in een nieuwe, duurzame context”, vertelt medeoprichter Suzanne Smulders. Inmiddels werkt Lena samen met duurzame merken zoals Wintervacht, Elementum en Alchemist, en zijn de oprichters een non-profit samenwerking aangegaan met Filippa K.

De conceptbedenkers vinden dat de de huidige modemaatschappij grotendeels op massaconsumptie draait, terwijl er duurzame oplossingen mogelijk zijn. “Veel vrouwen kopen in rap tempo kleding en zijn er snel op uitgekeken. Dit is niet alleen slecht voor het milieu, maar draagt ook bij aan de schaarste van grondstoffen, kinderarbeid en de alsmaar groeiende afvalberg”, aldus Smulders.

Een abonnement van 19,95 euro per maand of een strippenkaart naar keuze bepalen hoeveel kledingstukken de klant mag lenen. Tevens kunnen er punten op het abonnement worden bijgeschreven wanneer kledingstukken worden ingeleverd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!