Action opent recordaantal winkels

Action doorbreekt vandaag met een winkelopening in het Belgische Kortrijk de grens van vijfhonderd vestigingen. In totaal opent de winkelketen deze week elf nieuwe vestigingen, het grootste aantal dat discountketen tot nu toe in een week aan zijn winkelbestand toevoegde. Bij onze zuiderburen werden dit jaar al 24 vestigingen geopend.

“Dat we zo veel winkels kunnen openen in de voor ons drukste periode van het jaar laat de kracht van onze organisatie zien”, stelt ceo Ronald van der Mark. Tot nu toe opende de discountketen in totaal 97 winkels in 2014. In 2013 en 2012 waren dat er respectievelijk 85 en 52.

Frankrijk kon met 32 vestigingen tot en met donderdag op de meeste nieuwe winkels rekenen. In Duitsland werd het winkelbestand uitgebreid met twintig filialen, terwijl Nederland er 21 Actions bij kreeg. Voor 2015 staat een verdere internationale uitbreiding op het programma, aldus de discounter. Ook de groei in het aantal vestigingen moet worden versneld.

Consumenten uit negen Europese landen riepen Action eerder deze maand uit tot Retailer of the Year Europe 2014-2015. De discountketen werd in de peiling overall de meeste punten toegekend op de aspecten prijsniveau en acties en aanbiedingen. Eerder werd Action al verkozen tot beste winkelketen van Nederland en als beste in de segmenten warenhuis en speelgoed.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends