'Benetton weigert als enige compensatie Rana Plaza'

Benetton is de enige internationale fashionretailer die nog geen schadevergoeding heeft gestort in fonds dat overlevenden en nabestaanden van de Rana Plaza-ramp compenseert. Dat stelt de actiegroep Schone Kleren Campagne, die de Italiaanse keten via een campagne oproept alsnog bij te dragen.

De kledingfabriek Rana Plaza in Bangladesh stortte ruim anderhalf jaar geleden in. Daarbij kwamen meer dan duizend textielarbeiders om. Via het zogenoemde Rana Plaza Donors Trust Fund kunnen de meer dan vijfduizend overlevenden en nabestaanden compensatie ontvangen voor hun gederfde inkomsten en medische kosten. Het fonds bevat met ruim zeventien miljoen euro niet voldoende om aan alle toegewezen claims te voldoen, aldus de Schone Kleren Campagne. Benetton moet vijf miljoen euro in het fonds storten.

De kledingketen is een schandelijke achterloper, zegt een woordvoerder van de Schone Kleren Campagne. “Primark, C&A, H&M en Mango hebben wel een bijdrage gedaan, maar desondanks weigert Benetton zich bij deze merken aan te sluiten.” Voor de deur van Benetton-vestigingen in Europa en de Verenigde Staten vinden acties plaats, terwijl consumenten online een petitie kunnen tekenen. Daarnaast heeft de actiegroep de winkels en verkooppunten opgeroepen om het hoofdkantoor om opheldering te vragen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrieven van RetailTrends en mis niets!

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!