Contactloos betalen rukt op in Nederland

Nederlandse consumenten kunnen inmiddels bij meer dan 55 duizend betaalpunten contactloos afrekenen. Deze betaalmethode geldt als alternatief voor de chipknip, die op 1 januari 2015 definitief verleden tijd is.

Alle nieuwe betaalautomaten worden voorzien van een NFC-chip, waardoor klanten er met hun pas of mobiele telefoon contactloos kunnen betalen. Voor bedragen tot 25 euro hoeven zij geen pincode in te toetsen, waardoor het afrekenen zo’n zeven seconden sneller gaat dan bij pinbetalingen. In vergelijking met een betaling met contant geld besparen consumenten zestien seconden.

In veel branches zijn ondernemers al overgestapt op contactloos betalen, laat ABN AMRO weten. Zo biedt NS Stations zijn klanten al sinds april de mogelijkheid om contactloos te betalen in al zijn winkels. Daarvoor zijn in samenwerking met de bank alle betaalautomaten aangepast. Na een transactie wordt het bedrag direct naar de bankrekening overgemaakt en is de bijschrijving net als bij pinnen de eerstvolgende werkdag zichtbaar.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!