'Paniekvoetbal bij Invito en Manfield'

De tegenvallende omzet bij schoenenketens Invito en Manfield heeft geleid tot een verkoopoekaze van operationsmanager Ryan van Os. Dat meldt De Financiële Telegraaf, die zijn interne mail aan alle filialen in handen heeft.

Van Os roept de schoenenwinkels op zich uitsluitend te focussen op omzet, marge, kosten en voorraadbeheer. “De sale-afzetten lopen namelijk nog niet volgens plan”, schrijft de operationsmanager. Het personeel moet er volgens hem voor zorgen dat alle klanten met twee paar schoenen de deur uitgaan.

“Net als alle andere retailers in de markt hebben we het financieel heel zwaar”, aldus Van Os. Alle zaken die niet in teken staan van de omzet mogen volgens hem daarom nooit voorrang krijgen. Zo zullen de beoordelingsgesprekken met het personeel worden uitgesteld tot de tweede helft van volgend jaar. Tot die tijd krijgen de medewerkers geen loonsverhoging, laat hij weten.

Een betrokken personeelslid stelt dat de mail van Van Os cash moet genereren voor moederconcern Macintosh Retail Group om aan financieringsverplichtingen te kunnen voldoen. Paniekvoetbal, noemt hoogleraar e-marketing Cor Molenaar de oproep. De directie kijkt volgens hem helemaal niet naar de klant. “Het enige wat ze willen is extra omzet genereren over de rug van degene die jouw winst moet maken: het personeel.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!