IKEA opent pick-upwinkels

IKEA opent het komende jaar in Canada tien kleinere vestigingen waar klanten hun online bestellingen kunnen afhalen. De afhaalwinkels zullen tien keer kleiner zijn dan de reguliere IKEA-winkels, laat ceo Stefan Sjöstrand weten aan Business in Vancouver.

Momenteel boekt de Canadese tak van IKEA zo’n vijf procent van de totale omzet van 1,2 miljard euro online. Alle weborders worden nu nog thuisgestuurd. Uit een onderzoek van Forrester blijkt echter dat 73 procent van de Canadese consumenten de mogelijkheid wil hebben om online aankopen in de winkel op te halen. “Voor retailers is het positief dat klanten hun winkels bezoeken, omdat zij aanvullende producten kunnen verkopen”, aldus retailanalyst Craig Patterson.

Het openen van nieuwe filialen is volgens Sjöstrand efficiënter dan het lanceren van pick-up points in de huidige filialen, omdat die hun capaciteit hebben bereikt. Toch sluit de ceo het inzetten van de huidige warenhuizen voor de verspreiding van online orders niet uit. In tegenstelling tot de full-size IKEA-vestigingen hebben de pick-up winkels balies waar klanten hun online orders kunnen afhalen. Een aantal van de nieuwe filialen zullen daarnaast nog een klein assortiment met IKEA-producten aanbieden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!