Mexx ook in Duitsland failliet

De Duitse dochterondernemingen van modeketen Mexx zijn failliet verklaard. Dat laat curator George Kreplin dinsdag weten. Het Nederlandse moederconcern ging begin deze maand al op de fles.

Het faillissement trof destijds de vennootschappen Mexx Europe International, Mexx Holding Netherlands, Mexx Europe en Mexx Europroduction. Nu zijn ook Mexx Modehandels en Mexx Holding bij onze oosterburen failliet verklaard.

Mexx beschikt in Duitsland over circa 35 vestigingen en vijfhonderd werknemers. Vorig jaar zetten de winkels gezamenlijk zo’n veertig miljoen euro om. Dit jaar is de omzet onder meer door de moeilijke marktsituatie in de fashionbranche flink teruggelopen, stelt Kreplin. Door het faillissement van het moederconcern kregen de Duitse winkels volgens hem niet langer financiële steun vanuit Nederland.

De winkels blijven net als in ons land in afwachting van een mogelijke doorstart geopend. Het lot van de Duitse filialen is volgens Kreplin echter sterk afhankelijk van de zoektocht naar een overnamekandidaat voor de gehele winkelketen in ons land. Alle goederen worden namelijk via het Nederlandse hoofdkantoor ingekocht. Het is volgens de curator nog onzeker of er een succesvolle doorstart gerealiseerd kan worden.

Mexx is eigendom van het Amerikaanse private equitybedrijf The Gores Group en beschikt wereldwijd over meer dan driehonderd winkels in vijftig landen, veelal in samenwerking met franchisenemers. In totaal werken 1500 mensen bij het modeconcern.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!