Gebroeders Winter grotendeels gered

De failliete kantoorboekhandelketen Gebroeders Winter maakt een doorstart in afgeslankte vorm. Elf van de vijftien winkels blijven open, maar het hoofdkantoor en magazijn in Amsterdam worden gesloten. Dat meldt Het Parool.

Gebroeders Winter werd exact honderd jaar geleden opgericht en verkoopt kantoorartikelen en – inrichtingen. De keten moest eerder deze maand door teruglopende omzetten het faillissement aanvragen voor al zijn winkels in de regio Amsterdam. De zeventig medewerkers werden ontslagen, maar circa de helft daarvan kan nu weer aan de slag.

De meeste werknemers komen in dienst van nieuwe uitbaters. De winkels zijn namelijk gekocht door inkooporganisatie Quantore en twee van zijn leden. Negen zaken komen in handen van Kantoorexpert, terwijl boekhandel Stumpel de winkel in Alkmaar overneemt. Ook de winkel in Den Haag komt naar verwachting van curator Marinus Pannevis in handen van een lokale speler.

De vestigingen in Amsterdam en Amstelveen worden een franchiseformule van Quantore en behouden daarmee hun naam. Een ‘voorspelbaar assortiment’ wordt daarbij afhankelijk van de locatie aangevuld met andere dienst, zegt algemeen directeur Arnold Theuws. “We denken daarbij aan een snelservice, het graveren van pennen, lamineren en inbinden, een stomerijdienst of cadeauartikelen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!