Steeds meer pinautomaten leeg door staking

Door de stakingsactie bij geldtransporteur Brink’s Nederland kunnen consumenten bij een toenemend aantal pinautomaten geen geld opnemen. Zo is circa achttien procent van de geldautomaten van Rabobank leeg. Dat komt neer op 415 van de 2300 automaten die de bank in ons land heeft.

Als de werkonderbreking aanhoudt, loopt dat aantal volgens de Rabobank snel op. Bij SNS kunnen consumenten bij twintig van de 540 automaten geen geld opnemen, terwijl dat bij ABN AMRO zeven van de zestienhonderd is. Vanwege de staking worden de automaten sinds zaterdag niet meer bijgevuld. Met de actie protesteren de transporteurs tegen een reorganisatie bij Brink’s Nederland. Daarbij komen zeshonderd van de circa duizend werknemers op straat te staan.

De voorzieningenrechter in Utrecht bepaalde dinsdagochtend dat de werknemers hun staking mogen doorzetten. Brink’s had de rechter in een kort geding gevraagd een stokje voor de actie te steken. Door de staking zou een groot veiligheidsrisico ontstaan, terwijl de gevolgen voor de bedrijfsvoering zo groot zijn dat de onderneming kan omvallen. Volgens de rechtbank is onvoldoende duidelijk dat de werkonderbreking disproportionele schade zou veroorzaken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!