'Bruna is ook komend jaar winstgevend'

Bruna denkt over 2015 weer meer omzet te boeken en zwarte cijfers te schrijven. Die verwachting spreekt algemeen directeur Fred Zeegers uit tegenover Boekblad. Ook dit jaar laat Bruna volgens hem ten een plus zien, zowel ten opzichte als vorig jaar als de begroting.

Bruna werkt volgens Zeegers nu hard aan de plannen voor de komende drie tot vijf jaar. Zo werd onlangs het mes gezet in het personeelsbestand van het hoofdkantoor. Zestig van de honderd banen worden uitbesteed. De keten kan naar eigen zeggen te weinig aandacht besteden aan zijn strategie en houdt zich te veel bezig met operationele diensten.

Winst behalen heeft voor Zeegers volgend jaar de hoogste prioriteit. De verkoop van Bruna door Postkantoren BV is volgens hem niet aan de orde. “Dat staat niet op de planning, niet in 2015, en ook later niet.”

De omzet zal volgens de algemeen directeur zowel fysiek als online groeien. “Bij Bruna is de nieuwe website pasgeleden live gegaan en het is het nu ook mogelijk direct vanuit onze winkels op Bruna.nl te bestellen”, laat hij weten. De ondernemers hebben daardoor inzicht in alle beschikbare boektitels.

Bruna beschikt in ons land over 347 winkels. Afgelopen jaar zijn vijf tot zes vestigingen gesloten, maar werd volgens Zeegers eenzelfde aantal filialen geopend.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!