Merknaam Mexx wordt geveild

De naam van de failliete modehuisketen Mexx wordt woensdag tijdens een openbare veiling te koop aangeboden. Dat meldt De Financiële Telegraaf maandag.

Het kledingconcern werd een maand geleden failliet verklaard, waarna vervolgens ook de Duitse en Belgische tak van Mexx op de fles gingen. Curator Frits Kemp is sinds het faillissement op zoek naar doorstartkandidaten. De winkels zijn ondertussen gewoon geopend. Mexx beschikt wereldwijd over ruim driehonderd winkels in vijftig landen en 1500 werknemers.

De gevolgen van de veiling voor de modeketen zijn nog onduidelijk. De Nederlandse curator is niet bereikbaar voor commentaar.

In België en Duitsland zijn de curatoren afhankelijk van de gesprekken in ons land. “Van bronnen hoor ik dat er ook daar onderhandelingen bezig zijn, maar daar heb ik woensdag pas meer duidelijkheid over”, zegt de Belgische curator Valère Vereecke. Hij spreekt zelf met ‘drie potentiële kopers met meer dan interesse om het handelsfonds over te nemen’, zegt hij tegen persbureau Belga.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!