Amazon heeft ruim twee miljoen verkopers

Verkopers op Amazon hebben in 2014 wereldwijd meer dan twee miljard producten verkocht. De ruim twee miljoen verkopers zijn daarmee goed voor veertig procent van alle verkopen. Dat heeft de Amerikaanse webwinkel maandag bekendgemaakt.

2014 was volgens vicepresident Peter Faricy van Amazon Marketplace een recordjaar voor de etailgigant. Zo ziet hij een sterke groei van verkopers op Amazon vanuit de hele wereld. “Momenteel kunnen klanten op Amazon kiezen uit een miljard producten van verkopers uit het buitenland.”

Verkopersr uit China en Hong Kong zagen hun verkopen met een groei van tachtig procent het hardst toenemen. Op Cyber Monday, de maandag na Thanksgiving waarop traditiegetrouw veel online wordt verkocht, werden wereldwijd meer dan zestien miljoen orders geplaatst bij partners van Amazon.

In ons land werkt onder meer bol.com met een Plaza-concept, waarbij ook andere zakelijke verkopers toegang kregen tot zijn platform. Die winkeliers zetten in de twaalf maanden voor november in totaal honderd miljoen euro om. De ‘duizenden winkeliers’ volgens bol.com goed voor 2,5 miljoen artikelen, bijna eenderde van het totale assortiment. Eén op de zes aankopen bij de Ahold-dochter wordt inmiddels door een winkelpartner geleverd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!